Condooms kopen: dat voelt ongemakkelijk!

2023-02-06
Condoomenzo.nl

Condooms kopen, dat voelt vaak toch wat anders dan het kopen van een zakje chips in de supermarkt. Toch zijn deze rubberen redders altijd verstandig om bij je te hebben. Want zeg nou zelf: je weet nooit wat er op je pad komt.

Waarom condooms?

Het condoom is misschien wel het meest bekende voorbehoedsmiddel. Een rubberen ballonnetje dat sperma en andere lichaamssappen opvangt tijdens de seks. Door middel van een condoom bescherm jij jezelf tijdens de seks, waardoor je veilig kunt vrijen. Als je het niet veilig doet, loop je het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) of zwangerschap. Het overdragen van soa’s of zwanger worden kan ook gebeuren zonder dat je klaarkomt. Een condoom gebruiken is dus belangrijk om dit te voorkomen.

‘De ander neemt vast wel condooms mee’

Daar moet je zeker niet vanuit gaan. Want ongeacht geslacht is het belangrijk om condooms bij je te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen lichaam. Denk dus niet: hij heeft een penis, dus hij neemt het condoom mee. Of: zij wil niet zwanger worden dus zij heeft wel condooms in haar tas zitten. Seks vindt plaats tussen twee mensen, dus je draagt beiden verantwoordelijkheid. Wanneer het dan zover is en je gaat het condoom omdoen, dan is het belangrijk dat de penis in erectie is. In erectie kun je het condoom makkelijk uitrollen.

Condooms meenemen, hoe dan?

Het is een goed plan om wat condooms in je nachtkastje te leggen. Maar zorg ook dat als je ergens heengaat, je er altijd eentje bij je hebt. Stop ze bijvoorbeeld in een apart vakje in je tas, in het ritsje van je portemonnee, in je broekzak of in zelfs in je sok. Die ene condoom kan zomaar je reddende engel zijn.

Anoniem condooms kopen

Ik hoor je denken “hoe kom ik aan condooms”.  Want dat is misschien niet je grootste hobby. Want je kunt ze natuurlijk in veel winkels kopen, maar dit vinden we toch vaak een tikkeltje ongemakkelijk. Anoniem condooms kopen op internet is dan een goede optie voor jou.

De voordelen van online condooms bestellen:

  • De condooms komen veilig bij jou thuis en worden anoniem bezorgd bij jou op de deurmat.
  • Condooms bestaan in allerlei soorten, maten en smaken. Online kun jij rustig kiezen welke je wil.
  • Je bestelt vanuit huis en hoeft dus niet met een pakje condooms door de winkel te paraderen.  

Uit angst dat huisgenoten, buren of winkelmedewerkers je condooms zien kopen, koop je ze misschien liever niet. Maar om je lichaam te beschermen is het gebruik van condooms essentieel. Hierom kan anoniem condooms bestellen de beste optie zijn voor jou. Jouw condooms komen dan binnen in een onbedrukte verpakking.